top of page

Sjors van Leeuwen is beroepskunstenaar en geeft 'Kijken met Kunstenaarsogen'. Kunstlessen ontwikkeld voor in de klas en ontstaan vanuit de passie voor het kunstenaarsvak. In 2023 heeft hij de post-hbo opleiding beroepskunstenaar in de klas (BIK) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond. 

In de lessen staat het begeleiden van het creatieve proces centraal en wordt er niet resultaatgericht gewerkt. Wat jij ziet en maakt is uniek. Iedereen gaat anders om met een opdracht. De technieken worden tijdens de les gefaciliteerd waardoor deze toegankelijk en uitnodigend zijn. Het is hierdoor makkelijk jouw ogen te volgen. Hoewel het proces vooral op een bijzondere kijkervaring is gericht, komt er ook een verrassend eindresultaat om mee te nemen naar huis.

 

De lessen zijn af te nemen als losse les of een serie. Dit kan uit het aanbod zijn. Ook kan een les op maat gemaakt worden met bijvoorbeeld thema's die op school spelen of iets vanuit uit de omgeving. Hier valt samen over mee te denken. Verder is het ook mogelijk een project af te sluiten door een groepstentoonstelling te maken met alle deelnemers.

kunsteducatie kijken met kunstenaarsogen
kunsteducatie kijken met kunstenaarsogen
sluit aan op kerndoelen:
54, 55 & 56 leergebied kunstzinnige 
oriëntatie
bottom of page